O nás
Botanica Bistro vzniklo v čase pandémie, keď celý svet bol zrazu trochu iný. Všetky okolnosti, ktoré viedli k rozhodnutiu otvoriť moderné bistro v Dolnom Kubíne sa diali počas tohto zvláštneho obdobia.
"Koncept bistra na Orave je ľudom cudzí, preto sme sa rozhodli priniesť niečo také aj na moju rodnú Oravu" hovorí majiteľ bistra Jaroslav Dulka
"Chcem naučiť ľudí, aby bol pre nich základ, aby jedlo, ktoré dostanú na stôl je z čerstvých surovín"
Dlhé menu u nás nečakajte. Náš koncept je presne o tom, aby sme dokázali pracovať s čerstvými surovinami, preto u nás nájdete pár jedál, ktoré sezónne obmieňame. Snažíme sa myslieť aj na ľudí s intoleranciami, polievky dopĺňame kokosovým mliekom alebo zahusťujeme zemiakmi, zároveň vieme pripraviť niečo aj pre vegánov.
A prečo práve Botanica bistro?
Názov vznikol úplne spontánne, nakoľko sme vedeli, že sa v bistre chceme obklopiť rastlinami a zeleňou. Bolo nám v tom hneď jasno, ako bistro nazveme.
Chceme, aby sa zákazníci u nás cítili dobre a rastliny k tomu určite pomáhajú. Ich kúzlo nespočíva iba vo vytvorení príjemnej atmosféry a pozitívnym pôsobením zelenej farby na človeka. So zeleňou si totiž prinášame kúsok prírody, ktorá sa podieľa na pohlcovaní škodlivín z ovzdušia.